Fasta

publicerat i
Nu tar jag internetfasta till måndag. Ha det så bra här i cyberspace :)En dag på isen

publicerat i
Blev några timmar på isen idag. Så underbart väder! Dock känns promenerandet i mina fogar, och halsbränna till tusen efter två grillkorvar (jag som inte ens tycker om grillkorv...) Har legat däckad i sängen sen vi kom hem, men nu ska vi upp och röra på oss, liten och jag. Busen har väckt mig flera gånger inatt då han slagit volter och sparkar än hit än dit. Jag ler för mig själv. Längtar!vecka 21

publicerat i
Förutom att välkomna helgen så välkomnar vi graviditetsvecka 21
med en magmålning ala Engla-Li :)

...

publicerat i Allmänt;
Två katter och en björn. Ett av kvällens alla projekt :)

Barnvagn ~ Check!

publicerat i Inredning och shopping;
Åkte till Barnens Hus och kikade på barnvagnen en gång till. Klämde, kände. Fällde ihop den för att se hur liten/stor den är. Drog ut både myggnät och solskydd. Jag var nog en sån där typiskt irriterande blivande mamma som frågar om allt.
Vi bestämde oss för vagnen som vi tidigare varit inne på ---> Mondial Duo Combi med Duo S chassi. Mattias skrattade och frågade hur jag har koll på alla namnen "Nej, det där är en Edge Duo och den har ett Classic Cryptonite Chassi" haha. Ungefär så. Men barnvagnar för gravida kvinnor är nog ungefär som med bilar och karlar?!
I Juni får vi hämta vagnen, Can´t wait!
 

Välkommen helg

publicerat i Allmänt;
Vi välkomnar helgen med öppna armar och hoppas att den har något roligt att bjuda på. Vi är lediga hela familjen, så något ska vi hitta på. Barnen har startat morgonen bra. Stod och beklagade mig till en kollega igår om hur jobbigt det varit hemma den sista tiden. Barnen är verkligen som rivjärn båda två, och dom går verkligen inte ihop för tillfället. Det är bråk nästintill konstant känns det som.
E. puttar M. för att hon ska gå ut ur hennes rum (av någon anledning trots att dom gladeligen sprang upp dit 2 minuter innan)
M. gallskriker och frågar om hon ska sparka ner E. i trappen.
E. kommer nedspringandes storgråtande att M. säger att hon ska DÖÖÖÖÖÖ!!!
M. blir helt hysterisk och säger att E. inte ALLS ska DÖ. Hon frågade bara om hon skulle sparka ner henne för trappen.
Själv sitter man där och bara stirrar på dom två. Utmattad. Utmattad för 111:e gången just den dagen. Inte nog med att dom konstant skriker och bråkar med varandra så lyssnar dom inte på 1 % av vad man säger. Man känner sig som en gnatig gammal kärring som plötsligt bara får nog och exploderar som en bomb. Barnen ställer sig frågandes till vad det var som hände. Man själv också!
Men ny dag, nya möjligheter! Wish us good luck! ;)

Litens första kläder

publicerat i Inredning och shopping;
Idag var jag, Fatima och Maja ut till mitt jobb för att checka igenom min lilla hög med bebiskläder som jag hängt undan. Kan säga så mycket som att jag hade beslutsångest. Velade fram och tillbaka i säkert 45 minuter innan jag sist och slutligen kunde bestämma mig för storlekar, färger och sockar. Ibland är jag grym perfektionist så att det blir nästintill jobbigt ;)
Men nu är jag nöjd. Lilla E. har fått sina första klädesplagg, allt från KappAhls kollektion Newbie (såklart)
 Dessa längst ner med lilla björnen på rumpestumpen är nyinkomna.
Även de vita tunnstickade byxorna på första bilden. Underbara!

Första inköpet

publicerat i Graviditeten;
Idag är jag ledig, så jag och Maja har varit på stan för synundersökning för min del. Efteråt gick vi i affärer och tittade på kläder till bebis. Passade även på att ta en fika tillsammans. Maja hittade denna söta snuttefilt till lillebror, och den ville hon så gärna spara och ge till honom när det är dags att komma ut ♡
Första inköpet till honom.

senaste nytt

publicerat i Allmänt;
http://www.tv4play.se/program/nyheterna-lule%C3%A5?video_id=2301819
 
Kunde inte sätta in länken direkt i bloggen, men det händer saker! Jag är glad att Luleå kommun och vår skola valt att agera och det genast. Nya läromedel ska införskaffas och Förstagluttarna är ett minne blott!

Förstagluttarna?! nej tack!

publicerat i Allmänt;
Känns lite hysteriskt just nu, sms ploppar in och telefon ringer. Både P4 och TV4 vill ha med mig i radio och TV. För egen del känns det som att min insats är gjord i ämnet, men vem vet. Jag kanske ändrar mig. Är egentligen inte en person som tycker om att stå i centrum, men när jag blev tillfrågad om att ställa upp och ge min åsikt i den här frågan kände jag att jag inte kunde ignorera det. Bollen är i rullning och jag hoppas att det blir en ändring, för våra barns skull.
Vissa av er kanske har dagstidningen och har sett artikeln där jag är med och ger min åsikt ang. Förstagluttarna som min 7 åring har som hemläxa en gång i veckan annars finns den att läsa i denna länken <--
 
 
 
Tänkte skriva lite till om det här i bloggen för att inte lämna ämnet helt oberört.
Kapitlet handlar om tre killar (som går i 1:an) som befinner sig i tjejernas omklädningsrum, där en av killarna glömt sina skor under ett par trosor. På skolgården utspelar sig detta.
Wow vrålade Danne, Såg ni! Vilka bröst.
Jag har aldrig sett så stora, flämtade Anton. Vi har nog satt rekord i nakna tjejer, sa Danne STOLT.
- För det första framställer det tjejerna som sexobjekt, för det andra vad lär vi pojkarna? Vad ger vi dom för värderingar om det anses som en bragd och något att vara STOLT över att ha sett tjejers, i detta fall, stora bröst.
Jag tycker texten är olämplig, och jag tycker definitivt att den är olämplig till en klass med 7 åringar. Dom är ännu så pass små att dom kanske inte reflekterat destomer över det motsatta könets kropp, utan går gladeligen in med (i vårt fall) pappa på herrarnas i badhuset. Det är klart att barnen förr eller senare kommer in i dessa funderingar. Flickor och pojkar är olika. Men frågan är om dom kommer in i dessa funderingar så pass tidigt? Låt barn vara barn och gör dom inte medvetna om dessa funderingar tidigare än nödvändigt. Är detta vad vi vill att våra barn ska sitta och läsa i skolbänken som 7 åring? Vad har vi som vuxna för ansvar i det? Och vad är det vi vill lära våra barn?
Förstagluttarna finns i tre versioner, A B och C, beroende på läsfärdighet. Vi har B versionen. I C versionen står det mer utförligt om att trosorna är i rosa spets, att håret reser sig mer än vanligt på killarna, att dom är helt "spattiga" och att kinderna hettar och är röda. Tycker det är onödigt beskrivande av hur killarna reagerar, och som att det är det enda sättet att reagera på.
Förstagluttarna som hemläxa?! Nej tack!
 

Overkligt

publicerat i Graviditeten;
Nej, nu ska jag sluta stirra på bilden på vår ofödda SON och gå i sängen. haha. Sitter och tittar på den, ler, lägger bort den för att sen ta fram den igen en minut senare och sådär håller jag på. Tycker han är världens sötaste. Kanske bara ett moders hjärta som kan se dess skönhet av en ultraljudsbild men han är fin, så fin.
Känns helt konstigt att tänka sig att vi ska få en liten son...en son! En liten pojke. Har sagt det många gånger för mig själv och kan inte riktigt förstå. Ett till litet mirakel, ett under, en gåva. Älskade lilla barn vad vi nu längtar efter dig ♡

Lilla hjärtat

publicerat i Graviditeten;
Äntligen är det efterlängtade ultraljudet avklarat. Känslan när man ser att det faktiskt är en bebis där inne är oslagbar, för att inte tala om när man ser hjärtat slå. Var ett långt och utförligt ultraljud, med orden att allt såg bra ut. Enorm lättnad. Har moderkakan i framvägg (precis som med E.) Vilket kan förklara de svaga rörelserna.
Sen till frågan. Ville vi veta eller inte?
 
Världens sötaste... LILLEBROR!!!!!

♡ Vecka 19 ♡

publicerat i Graviditeten;
Från att det känts att tiden stått stilla börjar dagarna nu ticka på. Vecka 19. Ska bli intressant att se om man flyttas bakåt eller framåt efter UL. Har känt mig lite nojjig då jag inte känt bebisen röra sig så mycket, ibland flera dagar mellan gångerna, men ibland varje dag. Oftast på kvällarna eller morgonen när jag ligger ner.
Kan inte riktigt minnas hur det var med E. och M. och det kan hända att jag inte kände deras rörelser så mycket heller så här i början. Man kan inte hålla sig från att googla, vilket man helst ska hålla sig ifrån om man inte vill bli ännu mer orolig :) Nu längtar jag till UL, för att se att liten växer som h♥n ska och att allt är bra.
 
Nu när magen är väl synlig får den många kramar och pussar av blivande storasystrarna. När jag ska åka till jobbet klappar dom magen och säger: Hej då bebisen!
 

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

 

Newbie in my ♥

publicerat i Allmänt;
Nu har Newbie kollektionen i stl 80-98 släppts ute i butikerna. Jag stod och packade upp och larmade dom förra veckan, och jag lovar er att ni inte blir besvikna. Här ovan är plagg i stl 50-74 och bland annat den underbara stickade randiga i blått/vitt finns i större storlekar.
Jag har lust att köpa på mig hela sortimentet, men det är inte så lätt när man inte vet om det är en liten tjej eller kille som gömmer sig i magen. Vi alla i familjen tror på en liten kille, och jag är nog den som varit mest bombsäker (klappat magen och kallat den för *pojknamn*) men med tiden blir jag mer och mer osäker :) Engla-Li önskar sig en lillebror så hon får ha sina saker i fred och Maja eftersom vi redan är så många tjejer i familjen. Haha.
Bara en vecka kvar till UL och vi är i valet och kvalet om vi ska ta reda på könet eller ej. Jag är mer emot, Mattias mer för, Maja för och Engla emot. Två mot två. Som Engla-Li sa: Men då blir det ju ingen överraskning!
Fast jag måste erkänna att jag är grymt nyfiken... ;)
Ta reda på eller ej, det är frågan.

worlds greatest

publicerat i


Inviger den nya toppen från KappAhl. Hon växer som ogräs och nu får jag köpa stl 134/140. Känns galet! Nu måste hon ha en ny garderob! Usch vilken otur ;)

sängläge

publicerat i
Ligger i sängen med världens bästa tjejjor. Halsont har jag och hoppas verkligen att jag inte drar på mig en till förkylning. Är man mer mottaglig mot alla bacillusker som gravid?!
Både jag och M. är lediga idag så vi ska se vad vi hittar på. Engla är hemma från skolan då hon kräktes i lördags. Bäst att ta en extra kurera dag så man får stopp på den eländiga smittan. Och så hoppas vi att resterande av familjen klarar sig. peppar, peppar!