Ångest

publicerat i
Jag har alltid setts som den där glada, hon som alltid ler, aldrig kan vara arg eller bitter. Men bakom den där ytan har under många, många års tid ångesten funnits. Så många år att jag inte kan minnas att jag någonsin varit utan den. Mina barndomsminnen är nästan borta men ångesten fanns där redan då, det om något minns jag. Känslan. Ångesten var en del av mig, något jag aldrig trodde skulle försvinna. Något som var jag.

Tills jag sökte hjälp för snart ett halvår sedan. Innan dess visste jag inte ens att jag hade ångest. Det var läkaren som nämnde ordet. Jag gick bara omkring med ett tryck över bröstet dag ut och dag in. År efter år. Jag ville kräkas. Hade tungt att andas. Ville inte umgås. Ville bara sova. Lättretlig. Lättstött. Känslig (jag kan fortsätta hur länge som helst men jag besparar er) Utan att veta vad som var fel - för vad har jag att må dåligt över?! Saker man varit med om, har man lagt bakom sig. Bara att gå vidare. Är det verkligen så enkelt? Dessvärre tror jag inte det.

Jag är en person som alltid förträngt. Jag glömmer, vill glömma. Jag har antagligen tryckt in så mycket i förrådet att det till sist inte gick länge. Det måste ut. Det var överfullt. Såren läkte men började varas och bölden sprack.

Att berätta för nära och kära hur man egentligen mår har lättat enormt mycket. Istället för att svara hurtigt: Jag mår bra! Har jag istället börja säga som det är.

Jag har skämts enormt mycket!

Jag har varit rädd för att folk ska få reda på hur jag egentligen mår, för alla har haft den där bilden av mig. Jag har inte velat svika. Jag har kämpat för att hålla fasaden uppe. Jag har verkligen kämpat.

Idag skäms jag inte. Jag har insett att jag (tyvärr) är i gott sällskap. Därför vågar jag dela med mig av det här. Idag mår jag mycket bättre. Med mycket hjälp av nära och kära har jag äntligen kommit på rätt väg, min största stöttepelare har varit min man. Kärleken till honom är starkare än någonsin. Idag när jag vaknar känner jag glädje, inte ångest. Jag vågar mer, jag känner mig levande.

Och min Gud har hjälpt mig. Han har gett mig bönesvar efter bönesvar. Saker som jag aldrig trodde kunde fixas har löst sig och det i tusenfallt. Jag har känt hopplöshet, idag känner jag det motsatta till hopplöshet. Tack alla ni som bett för mig/oss när jag själv inte orkat. Era böner har hjälpt mig.

Idag är det skönt att le och verkligen känna sig glad - på riktigt :)

ZARA beställning

publicerat i Inredning och shopping;
Nu har jag hämtat ut min första beställning från Zara. Dom har helt underbara barnkläder (helt ärligt har jag inte ens kollat dam sortimentet) att jag inte kunnat slita mina ögon. Jag liksom drunknar... Min last. Jag fullkomligt älskar barnkläder :/

Engla-Li har en vilja av stål vad hon tar på sig, och det är inte alltid vi tycker lika. Men nu verkar vi komma bra överrens. Jag har beställt en pälsväst och en trenchcoat, och båda två fick 5 av 5 möjliga. Hon fick dock säga JA eller NEJ innan jag beställde. Säkrast så. Köpte hem tre par trosor från jobbet, superfina och såg bekväma ut - tyckte jag. Hon vägrar i sten att använda dom. Och jag vägrar i sten att lämna tillbaka dom. Hur mycket låter ni era barn bestämma vad dom ska ha på sig eller inte? Dom ligger fortfarande orörda med prislapparna på...

Innan jag beställde läste jag på om Zaras klädstorlekar och nästan alla skrev att man ska gå upp en storlek eller två. Jag mätte Engla-Li och konstaterade att hon har samma mått som en 3 åring enligt deras tabell (??!) (men en lång sådan) så jag chansade och tog storleken för hennes ålder, alltså 5-6 år. Det är nästan för stort! Weird.

Pälsväst










Trenchcoat

Psst. Kappahl har fått in en söt pälsväst. Bra pris också.

LEVER

publicerat i Allmänt;
Maken: Mela du har inte bloggat på länge nu! (han är mitt number one fan, han har till och med bloggen sparat på mobilen så han kan läsa vart han än befinner sig)

Denna bloggning tillägnat DIG ♥ ;)

Jodå jag lever.
Men tiden går så fort. Sen jag kom tillbaka från semestern har jag haft EN ledig dag. 12-19 nästan varje dag. Galet mycket att göra med allt nytt som kommer in, men jag klagar inte. Det är fantastiskt roligt!! När jag kommer hem orkar jag inte mycket mer än att lägga huvudet i älsklingens knä, titta lite tv och kika facebook på mobilen (älskar min nya telefon)

Jag umgås med barnen så mycket som möjligt men Maja sover oftast när jag kommer hem. Trött av allt solande och badande. Engla-Li har svängt dygnet helt och hållet. Hon somnar oftast inte förrens klockan slagit 23-24 och ligger och drar sig längst av alla. En morgon, klockan 10, gick jag in för att väcka henne: Godmoooorgon Törnrosa!
Till svar fick jag ett surt: Låt mig va!! Jag stiger upp när jag vill! Sen drog hon täcket över huvudet igen och jag undrade stilla för mig själv hur det blir i tonåren om hon redan som 5 åring har sådant morgon humör?!

Helgen är jag LEDIG. Och vi har planerat något alldeles särskilt. Och vad det är får ni veta nästa gång. Stay tuned!



Vår alldeles egna Maja! ♥

Bam Bam 1 år

publicerat i Allmänt;









♪♫ Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag,
för det är Bam Bams födelsedag. Hurra, Hurra, Hurraaa ♫♪

Sista dagen

publicerat i Allmänt;
Idag är sista dagen på semestern. Den gick snabbt, väldigt snabbt. Men det ska bli kul att komma tillbaka till jobbet. Det krävs inte många dagars ledighet för att halva butiken ska ha ändrats. Hoppas på mycket nya höstnyheter!

Engla-Lis bästis Olivia hade kalas på Leos Lekland
, så där har hon tillbringat någon timme. Under tiden var vi på Storsand och promenerade. Superhärligt väder med strålande sol, det blåste dock väldigt mycket så det fläktade bra trots att vi inte hade bikinin med. Bambam fick bada, och han älskade det. Hade flexikopplet på så vi gick ut tillsammans han och jag så han fick simma lite ♥

Nu äta snabbt och sen UT!!!

Hundutställning

publicerat i Allmänt;
Idag var det dags för hundutställning numero 2. Vi var där i tid och vi hade superduktiga Jenny som ställde Bambam åt oss. Han blev som en helt annan hund med henne. Hon har lite mera pli om man säger så. Och jag måste erkänna att jag är grymt sugen på att ställa honom själv nästa gång. Dock är jag inte alls insatt, men man kan ju alltid lära sig.

Bambam fick inget pris men han fick bedömningen Excellent! med orden:

Bra huvud och alert uttryck.
Fina mörka ögon. Korrekta tänder.
Fina strama läppar (?)
Bra djup, bredd på bröstkorg.
Bra axlar.
Korrekt överlinje och svans. Muskulös kropp.
Fina paralella rörselser.














Vinnaren!




Hur cool får man vara?! Älskar färgen ♥

Rosa drömmar

publicerat i Inredning och shopping;
Som ni märker har jag hamnat i ett inrednings il eller vad man ska kalla det. Just nu är det köket som ska få sig ett uppsving och vad passar bättre än dessa fina skålar? Beställd från ljuvali

Det är bloggaren Stina-Lee som startat en egen webshop. Precis i min smak. ÄLSKAR!

(förlåt älskling, jag kunde bara inte motstå. Du får en timmes massage - LOVAR! Ikväll? Ok!?) :D

(Han tycker inte riktigt det är värt pengarna. Men jag lovar att han ändrar sig när han får vispa pannkakssmet i dom)



Bild lånad från Ljuvali

ingen GPS

publicerat i Allmänt;
Och ja just det, vi köpte ingen GPS! Det finns ju färdigt i mobilerna :p

Lite som julafton

publicerat i Inredning och shopping;
Ok. Nu kommer det bästa av allt. Eller dummaste, det beror på vem man frågar. Vi knallar in till Elgiganten och fastnar konstigt nog vid telefonerna. Både jag och Mattias är i stort behov av en ny. Jag har mammas gamla telefon (hur många ärver sin MAMMAS telefon??!) och Mattias köpte sin av en kompis för 50:- Den lever sitt eget liv och man hör ingenting när man pratar med honom och viceversa.

Jag är och har alltid varit lite gumman tvärtemot. Men nu sitter jag här med en ny mobil. En Samsung Galaxy Ace. Hur gick det till?! Jag är iallafall nöjd. Känns som en bra telefon, mittimellan billig och dyr. Lagom Svensson helt enkelt. Mattias kom också hem med en telefon. Men om ni vill veta vilken får ni ringa honom ;)


Paul Frank

publicerat i Inredning och shopping;
Barnen var mer vild än tam i morse så jag ringde mamma/mommo och frågade om hon inte hade lust att vara barnvakt. Det ville hon meeeer än gärna ;) Hann inte mer än lägga på luren innan Olivias mamma skickade sms och undrade om Engla-Li ville komma dit och leka. Självfallet ville hon det. Hon hoppade jämfota och började direkt planera att hon ska ha med sin sparkcykel (ja, hon har fått en nu) och allt roligt dom skulle göra.

Maja fick alltså ha mommo för sig själv några timmar. Jag och maken skulle till storheden för att kika på en GPS. On/Off har tydligen gått i konkurs så jag proppsade på maken att vi måste gå in dit. Hann inte mer än komma in när jag föll pladask. För en väska. Paul Frank. Till Engla förstås.

Det bästa av allt - Priset. Ord 599 :- (!!!) Jag betalade 174 :-
Det kan vi kalla Kap med stort K. Blev även ett DS spel till tjejerna. Jag hade gärna fyndat mer men eftersom det varken är bytesrätt eller garanti vill man inte köpa större grejer. Men en eltandborste vore något... haha!


Hur fin??!



små planteringar

publicerat i Allmänt;



Igår planterade vi om barnens små växter som dom planterat på dagis
. Dom var i princip döda när vi kom hem från Finland men jag lyckades få dom att leva igen. Har glömt bort vad det är, paprika? Nej ingen aning, det blir intressant att se (om dom nu fortsätter att hållas vid liv)

Den lilla trollsländan fick dom av mommo!

Shopping

publicerat i Inredning och shopping;
Borta bra men hemma bäst!

Dagen har jag spenderat på stan. Fyndat lite smått och gott till köket (mer än vad som syns i detta bildregn) Fick ett il efter att vi var på IKEA igår. Köpte en ny lampa, glas, tallrikar och kände att jag ville fortsätta.

De prickiga skålarna och rosa glasen är mestadels till barnen tänkte jag :)

...

publicerat i Allmänt;
Härliga dagar! Vad har vi hunnit med? Umgås med svärföräldrarna, tvättat bilen, kikat på Mattias systrars (med respektive) husbyggen, varit på stan, tillbringat gårdagskvällen med nära och kära, ätit gott, varit på stormötet (trots regn), legat i sängen och läst gamla godingen Fridolf, Det är med honom jag somnat varje kväll ;)

Mattias, barnen och vovven har varit ut med båten. BamBam skadade tassen och haltar lite grann, stackars liten. Vi har pysslat om honom och lagt Englas strumpa som bandage (med kravet om att jag måste köpa nya vita strumpor till henne)

Natten tillbringade Engla-Li hos kusin Moa
. Hon var så exalterad och ivrig att hon nästan inte hann krama om mig innan hon åkte. Eftersom det är tredje gången hon sover borta (hon har sovit hos mamma en natt, och hos pappa en. Men båda gångerna är ca två år sedan) kändes det ovant och jag hade en klump i magen och saknade henne lite, lite. Hon kom hem tidigt på morgonen då dom skulle åka iväg på en resa söderut. Det var länge sen jag fick en så hård och lång kram, med orden: Så hårt som jag kramar dig, SÅ mycket har jag saknat dig!!

Ska snart börja göra oss klar för en dag i Esse. Sen Nykarleby hos kusin Sandra, Robbi och lilla Esther. Fullt ös medvetslös.

Ett liv i kappsäck...


White trash?

publicerat i Allmänt;
Jag om min man hade en konversation i bilen.

Mannen: När vi åker till IKEA måste vi köpa nytt duschdraperi.

Jag: Bara om vi hittar något snyggt!

Mannen: Men ett rött? Det har ju din pappa och det är ju snyggt.

Jag: RÖTT?! Aldrig i livet. Det är så... white trash! (hälften skämt, hälften allvar)

Mannen: White trash? Men dom har ju rött i badrummet?! *ser frågande ut*


HAHAHA.
Jag dog av skratt!! :D

...

publicerat i Allmänt;
Det går segt här hemma. Tidigt imorgonbitti åker vi mot Finland och Jakobstad och jag är inte riktigt på hugget att packa. Har lyckats med barnens väskor, och delvis min egen. Inte för att jag vill agera mamma till min man men jag antar att jag kommer få vara med på ett hörn i den väskan också (annars står han där utan kläder, enligt mig)

Hade även tänkt hinna pyssla om mig själv lite med hårinpackning, fotbad, manikyr/pedikyr. Välbehövligt efter flera dagar ute i solen men det återstår att se om jag hinner med det.

Dags för ett sista energitag
. Vill som sagt komma iväg tidigt så vi eventellt hinner stanna vid Kalajoki beachen (där vi stannade en snabbis förra året, dock inget sol och badväder den gången)





Idag på Aronsbadet.
Engla-Li, Molly, Maja, Nova, Meya och Olivia ♥

Semesterdag nr2 (jag kunde haft det sämre)

publicerat i Allmänt;
Igår blev det stek på Aronsbadet. Vi var i valet och kvalet och vädret såg lite ostadigt ut till en början men sen klarnade det upp. Vi hade med massa gott att äta, plättar, melon, färsk ananas, kesella. Det är ju lite av grejen, att sitta i värmen och äta smått och gott :)

Idag var det inget undantag, klockan 10 satt vi i bilen påväg till Storsand. Även denna gång med fullproppad kylväska. Ett måste med Maja, hon är hungrig konstant. Det första hon frågar efter på morgonen är mat, så fort vi kommer fram till destinationen hinner vi knappt sätta ut filten innan hon frågar när vi ska äta. Sen bjöd hon kompisen Molly på allt möjligt att äta. Sötisarna. Mollys storasyster Meya var också där, alla fyra går/gick på samma dagis och samma avdelning. Meya fick stanna med oss på stranden en stund innan vi begav oss hem.


Vi tar verkligen tillvara på sommaren och dess få solstrålar. Dessutom, bor man som vi i en lägenhet kvävs man av att sitta hemma. Vi har helt enkelt inget annat val än att ta pick och pack och söka oss ett ställe att spendera timmarna på :)


Önskar att jag kunde bjuda på en bild från dagen men kameran glömdes hemma.



Maja på Storsand ~ 2oo9

Officiell semesterdag nr1

publicerat i Allmänt;
Jag smög upp lite före alla andra. Tänkte jag skulle hinna sitta och njuta i lugn och ro en stund. Efter 10 minuter kommer Maja, spritt språngande naken med ruffsigt hår och kisande ögon: Ska vi poppa popcorn? Man sätter det i mikrofonen så det poppar! Det gör man *gäsp*

Då har man lust att ta en tugga ♥

Solen skiner och vi hoppas på en varm och skön dag
. Har lovat Olivia att hon ska få komma hit så ska vi se vad vi hittar på. Står mellan Arons, Arcus och Storsand. Arcus har vi aldrig varit till men det skulle vara mys med riktig strand för en gångsskull. Även om man har sand mellan skinkorna när man ska hem...

Ingen som har något annat bra tips på barnvänlig plats?

Ska sätta igång och diska och städa toaletten sen ska jag börja steka plättar som vi kan ha med oss.


Sunny sunday

publicerat i Allmänt;
Vet ni vad vi har gjort idag?! Vi har badat. Ovanligt?! ;) För min del iallafall men idag lyckades mina charmtroll locka ner mig i simbassängen. Maja har fått ett par simglasögon och är fullkomligt galen i att dyka under vattnet och Engla-Li som är lite försiktigare av sig frågar imponerat: HUR KAN DU???

Maja är modig, nästan FÖR modig. När vi gick över till djupare sidan ropade hon att jag skulle släppa henne, vilket jag gjorde och hon dök ner, sen tog jag i henne och lyfte upp henne ovanför vattenytan och hon vrålade: EN GÅNG TILL!!!! Haha. Nej sa jag, då sätter vi armpuffarna på. Jag fick absolut inte hålla i henne. Då satte hon händerna ovanför huvudet så att hon sjönk, och sen upp igen. (Då blåste jag i lite mer luft i puffarna) ;)

På väg hem drog maken någon form av imitation av mig när jag kör bil (eller ska vi säga parodi?) och det var länge sen jag skrattade så mycket. Jag låg dubbelvikt i bilen och gapskrattade, barnen likaså. Han tog även med den där varningsblinkers scenen som utspelade sig häromdagen. Han tyckte vi skulle spela in en film med mig, så håll ögonen öppna - det kanske kommer en när ni minst anar det ;)

En helt underbar dag går mot sitt slut!

Våran lilla pepparkaka spexar innan läggdags! :)

SEMEEEESTEEEEEEEEER!!!

publicerat i Allmänt;
Om än bara två veckor och väderprognosen verkar inte helt lovande. Men vad kan man förvänta sig med min otur? ;) Tror att det kommer bli underbara dagar iallafall. Våra små barn är i sådan harmoni för tillfället så det gäller att njuta så länge det varar. Sen ska vi åka till Finland också.

Dessutom - Har jag sagt att jag har världens bästa mamma? Vi kan bli arga på varandra (Mattias bara sitter och skrattar vid köksbordet när jag och mamma ryker ihop) vi kan tycka olika, vi kan missuppfatta varandra MEN vi kan glädjas, vi kan gråta och vi kan skratta tillsammans. Det finns ingenting jag inte kan berätta för min älskade mamma. Det finns inga känslor jag inte skulle kunna dela med henne. Det finns inga hemligheter. Vare sig det har varit något dåligt eller bra har hon alltid, ALLTID funnits där för mig. Hon lyssnar, peppar och stöttar. Hon ger råd, lirkar och tröstar. Hon känner mig utan och innan. Jag tror faktiskt att hon känner mig bättre än jag själv gör många gånger.

VAD skulle jag göra utan min mamma?

/ Mammas flicka 4-ever, och, Mamma är bäst - ingen protest :D