Piece of cake

publicerat i Allmänt;Jag skulle lyssnat på mamma och Mattias.
haha. Inget att oroa sig för.

Hade dessutom världens gulligaste tandläkare och assistent. Jag kan verkligen rekomendera Hermelinen, både vårdcentralen och tandläkaren. Går inte att jämföra med kommunala. Jag menar, jag fick ligga och kolla på TV medans hon borrade och ingen gammal affisch från 80-talet. Till på köpet fick jag en rosa plastmugg och inte en tråkig vit att skölja munnen med efteråt. Bara det! ;)

Besöket skulle kostat mig 1400 :- men jag fick tydligen pengar från försäkringskassan så det gick bara på 800 (nånting) kronor.

Känner att det hela gick smärtfritt.
Förutom den där bedövningssprutan som satt sig i halva ansiktet. Läskigt att klämma sig själv på hakan med känslan av att det är någon annan jag klämmer på. Har bokat ett återbesök för en grundgenomgång och sen ska jag be om att bli kallad en gång i året. Alla tandläkare jag träffat berömmer mig alltid för mina tänder så dags att börja ta hand om dom då känner jag.


Tandläkaren... :(

publicerat i Allmänt;Sitter här med vånda...
Ska nämligen till tandläkaren idag! I fredags hade vi besök av Therese, Benjamin och Signe som var här hos oss på kvällen och hade fredagsmys. Vi satt och åt i godan ro när jag plötsligt känner att en bit av min tand är borta. Jag säger ingenting utan rusar in på toa och ser till min fasa att 1/4 av tanden är borta. BORTA!!! Går tillbaka till köket med tunga steg och säger: Jag...jag måste berätta nåt hemskt!!

M. och Therese stannar upp och tittar på mig som två frågetecken!

- MIN TAND ÄR SÖNDER!!!

- Jahaa säger M. Jag trodde du fått mens när du rusa iväg sådär!

?!

Det har hänt en gång innan
, när jag åt ett djungelvrål. Sen dess har jag knappt kunnat äta dom. Nu var det alltså dags igen och jag hoppas innerligt att den inte behöver rotfyllas som jag minns att dom pratade om för några år sedan. Då dör jag, då låter jag dom dra ut den. Eller vänta, dom får söva ner mig och dra ut den. Eller söva ner mig och rotfylla. Vilket som. Bara jag slipper plågas!

Finns det nåt värre än ilningar när dom borrar? Jag tänkte igår att har jag fött två barn så borde jag klara vad som helst, men tandläkaren tror jag ta mig katten är värre...

Jag lär behöva bedövning om jag ska genomlida det här, vilket resulterar i att halva ansiktet kommer vara förlamat, KUL, kul att åka till jobbet sen och vara helt sne och dreggla....

Måndag

publicerat i Allmänt;
Söndagen gick verkligen i lugnets tecken, precis som jag ville ha det. Gick omkring hemma i mjukiskläder hela dagen, med ett undantag att jag och Engla-Li åkte till Hemmakväll för att hyra film. Vi funderade länge vad vi skulle välja för barnfilm, och Lejonkungen låg hett till. Dock fanns den inte inne, alls?! Jag sa: Men Snövit då?!

Engla fnyser: Pfft...Hon är så korkad! Varför släpper hon in den där elaka HELA tiden?!!

Blev lite ställd av hennes KORKAD men jag kunde ändå inte hålla tillbaka flinet. För visst är det sant. Hon är rätt korkad den där snövit. I boken vi har hemma släpper hon in sin elaka styvmor hela tre gånger. Jag blir nästintill irriterad när jag måste läsa den (Maja har en tendens att alltid välja just Snövit..) VARFÖR snövit, VARFÖR??! haha.

Hon valde Askungen, och den har gått het i DVD-spelaren här hemma.

Man hinner mycket när man stiger upp tidigt, kanske inte så dumt trots allt. Engla-Li är i skolan, idag skulle dom ha gymnastik för första gången. Skorna som vi beställt från Ellos (de vita) hämtade vi ut igår, toppenbra med Non-marking sula (har letat och letat på stan efter skor UTAN svart sula, vilket dom inte får ha då det lägger märken på golvet, utan resultat)

Jag börjar först kl 15 och hade tänkt hämta henne vid skoldagens slut men hon ville absolut lämna kvar på fritids så vi får se hur vi gör med den saken. Maja är hemma då hon varit lite småhostig och hes, men det är väl typiskt vid dagisstarten?! Alla bakterier gör sig påminda...

Känner att jag har massor av energi så jag ska ta tillvara på det och påbörja dagens middag, palt! Min man fullkomligt hatade det i början, nu älskar han det :D


Lördag

publicerat i Allmänt;
Så skönt med ledig helg och få umgås hela familjen. Igår hade vi dessutom barnens kusin Joel hos oss, och dom hade så roligt tillsammans. Vi bestämde oss för att åka och bada i Gammelstad, eller, maken och barnen badade och jag satt fullt påklädd och tittade på. Efteråt fick barnen varsin glass och dom var så nöjda så!

När vi kom hem slängde jag mig på sängen och sov 1 ½ timme (mådde inte alls bra med illamående och yrsel) medans barnen kikade på Emil i Lönneberga och maken förberedde middagen. Vi fick nämligen syster och hennes man på middagsbesök och det är inte varje dag det händer :)

Kvällen spenderade jag, Engla-Li och Maja hos mamma. Gick en liten promenad med hundarna och BamBam fick träna lite på att lugna sina nerver. Han är så otroligt hispig i sällskap med andra hundar, men skam den som ger sig. Efter dryga halvtimmen hade han lugnat ner sig och fick hälsa på kompisarna!

Resten av kvällen låg vi i mammas dubbelsäng allihop och tittade på Emil igen. Maja somnade och Engla-Li hade olika cirkuskonster samtidigt som jag och mamma ivrigt följde filmen och skrattade här och där. Dom är så bra förebilder, dom där Astrid-barnen... *harkel* ;)

Denna dagen ska gå i lugnets tecken.
Ska vara hemma hela dagen och göra absolut ingenting. Känner att det behövs innan veckan drar igång igen!

...

publicerat i Allmänt;
Fredag. Äntligen fredag!

För en gångs skull får jag känna på hur det känns med fredag. Imorgon ska jag sova länge! Halva förra veckan, och denna veckan har klockan ringt 6.30 (och så lär det väl fortsätta "for the rest of my life") Ovan med dessa tidigar mornar har jag somnat som en stock på soffan innan klockan slagit 22.00

Har även eftermiddagspasset så min skoltjej har jag inte sett mycket av denna vecka. Lite ont i mammahjärtat ♥ Hinner knappt komma hem från jobbet innan dom ska och sova.

Som jag skrev innan, vårt nya liv!

Engla-Li trivs som fisken i vattnet fortfarande. Det är härligt att se hur hon ivrigt tar på sig ryggsäcken på morgonen trots att det är en kvart kvar tills vi ska åka. Försöker hinna luska ut vad hon gjort under dagen den lilla halvtimmen vi hinner umgås på kvällen och hon verkar mest leka med Olivia. När M. hämtar henne har O. redan åkt hem och då hänger Engla-Li med grabbarna och tittar när dom spelar på datorn. Det är tydligen roligt! Men då har jag en riktig "spel-tjej" som är över öronen förälskad i sitt DS och SuperMario :D

Jag är tacksam att Engla och Olivia har varandra men jag är rädd att dom blir smått "handikappade" när den andra är borta. Men det kanske vänder när dom kommit in i klassen mer, allt är så nytt fortfarande.

Jag själv blev mobbad i skolan (från 1:an till 6:an) så jag kan inte hjälpa att jag läser in ALLT vad Engla-Li säger. Varenda detalj. Igår när jag lämnade henne satt O. vid gungorna. När dom såg varandra sprang dom mot varann och Engla-Li snubblande och föll pladask. Jag kunde nästan höra gapskratten och hånen, lyfte fort upp henne och borstade av knäna, tittade mig omkring och insåg att alla barnen lekte med sitt och det var ingen som varken skrattade eller hånade henne. När jag åkte hem kände jag tårarna bränna bakom ögonen, minnen kommer tillbaka och man minns hur liten och förnedrad man kunde känna sig. Som den gången jag satt i bastun, ensam, med handduken runt mig och två tjejer kommer in och häller en hink med iskallt vatten över mig. Jag gissar att jag fick gå relativt blöt hem den gången...Man känner ilska av hur det kan påverka en som vuxen. Hur skadad man kan bli.

---

Är något jättebra brukar Engla-Li visa två tummar upp. Igår visade hon en tumme upp, en tumme åt sidan. Direkt kommer klumpen i magen och jag ber henne berätta varför det är just så. Utan att försöka verka vara dramatisk: HAR NÅGON VARIT DUM MED DIG???????!!!

Visar sig att det var för att Engla-Li skulle rita av Olivia men hon gick iväg så hon hann inte göra det klart! Haha.

Jag hoppas att Engla-Li vänder "trenden" som både jag och hennes mommo gått igenom och blir en stark och självsäker tjej som inte tar skit from nobody. haha :DSitter och väntar på att vi ska åka ♥
Vinterkläder...

publicerat i Allmänt;
Är på jakt efter nya vinterkläder till Engla-Li. Overallen hon hade förra året har hon växt ur och detta år vill vi ha tvådelat. (Har varit väldigt nöjd med KAXS men allt hängde på färger i år..haha) Men VAD ska man välja. Jag får rysningar längst ryggraden när jag kollar priserna. Hutlöst. Hur kan man ta 2000:- för en JACKA och nästan lika mycket för ett par täckbyxor?!

Jag vill ha kvalité, men någon måtta får det vara! Vi bor för katten inte i Antarktis!!! Jag är väldigt nyfiken vad polarn o. pyret kommer ut med i år. Hoppas på några fina färger. Deras priser känns som en barnlek efter att jag suttit och kikat på olika nätbutiker.

Btw, deprimerande att sommaren redan är förbi...
Dagarna vi minns...

...

publicerat i Allmänt;
Första skoldagen är över och nu är det redan dags för den andra. Det var en glad tjej jag hämtade igår, och en om inte ännu gladare tjej som jag lämnade imorse med orden: Det kommer nog bli en precis lika bra dag idag som det var igår! Hoppas det håller i sig ♥

Maja trivs lika bra på dagis. Dom är så trygga båda två, sen har dom toppen fröknar. Det är så det ska vara!

Jag själv sitter med ett värme/smärtstillande plåster i svanken som jag köpte på apoteket idag. Jag har obarmhärtligt ont i ryggen och går som en anka...Om inte ännu värre. Förstår inte alls hur det gick till, det hugger och värker så fort jag rör mig, men jag håller tummarna att det släpper snart.

Stackars BamBam tycker inte alls matte är rolig. Han är desto roligare som smyger till Majas väska och tar henne mössa för att sen lägga sig på mattan, sneglar på mig och bara väntar på att jag ska se honom och fya! haha.

Rhema Marvanne

publicerat i Allmänt;"Rhema sings to glorify God. This is her calling and ministry!"...Jesus svarade dem: "Ja, har ni aldrig läst: Ur barns och spädbarns mun låter du en lovsång stiga upp till dig"?
Matt 21:16
Our Father
Which art in heaven
Hallowed be thy name
Thy kingdom come
Thy will be done on earth
As it is in heaven
Give us this day our daily bread
And forgive us our dept
As we forgive our who debtors
And lead us not into temptation
But deliver us from evil
For thine is the kingdom
And the power
And the glory, forever, Amen

Vårat nya liv har börjat!

publicerat i Allmänt;
Imorgon är det - Back in business för man och barn. Mattias har avverkat 8 veckors ledighet och Engla-Li börjar 6 års på riktigt från och med imorgon.

Det må bli en stor omställning för henne, men jag undrar om det inte blir än större för mig. Jag som är van att ligga i sängen och dra mig till kl 9 MINST ska nu plötsligt stiga upp innan tuppen, VARJE morgon. Till och med när jag är ledig.

För att underlätta den tidiga morgonen packar jag väskan, tar fram kläder osv på kvällen. Jag ser till att alla vantar, mössor, jackor, gummistövlar och extra kläder är med och nedpackade. Skulle säga att vi haft lugnare morgnar förra veckan då vi skulle iväg till kl 9 än innan sommarlovet då det var kl 11. Allt var borta och inget var på plats. Hoppas man håller engagemanget uppe även om några veckor.

Vårat nya liv har börjat!
...

publicerat i Allmänt;
Känner mig mer död än levande just nu. Igår jobbade jag, mycket folk nu inför skolstarten som börjar imorgon. Direkt efter jobbet blev det en burgare på Korvgubben "Korvgubben tog min oskuld" som jag så fint uttryckte det tills jag insåg hur fel det lät... Det jag menade var att jag aldrig ätit där förr, ja ni fattar!

Efteråt kom kollegorna och hämta upp mig och lilla A. Vi var bjuden på höstfest hos chefen! Det stod fisketävlig på schemat och då var det bara att gräva runt i rabatten efter mask. Sen ut på en flotte stor nog för oss alla. Jag fick upp en fisk, men det var desto fler som kom och snodde masken men inget mer. Jag och min lagkamrat E. vann inte trots våra ihärdiga försök och pepptalk med fiskarna...

Blev en sen middag runt 22 med massa gott att äta. Huvudtemat var *tadaa* FISK ;) 
Kan bara sammanfatta kvällen med att jag har världens underbaraste kollegor.

Hem - sova.

Upp på morgonen
, länge sen jag var så trött. Körde Engla-Li till Olivia. Till jobbet. Hämta Engla-Li. Hämta M och Maja, iväg till Benjamins kalas. Gott att äta. Hem och nu känner jag att jag är sååå trött. Det är väl inte konstigt egentligen, man är ju inte en flicksnärta längre...

Ur barnamun

publicerat i Allmänt;

 

Barnen kommer med en hel del roligheter nu som då
. Senast i raden är Engla-Li. Hon och Mattias hade någon diskussion i köket varpå han försöker vara lite allvarlig och säga: Mina ord är hemmets lag!

Hon bara tittar på honom och flinar: Du är rolig du, pappa!
Kärlek

publicerat i Allmänt;Vad är äkta kärlek?
Jo, enligt mig är det när man inte alls är intresserad av att gå och kika på kläder, speciellt barnkläder. Men ändå följer med sin lilla fru. Och inte nog med det. Äkta kärlek är när man snällt sätter sig på närmsta bord/bänk/förvaringsback, tar upp telefonen och spelar "Angry Birds" tills frun är klar. Utan så mycket som ett negativt ord (eller något ord överhuvudtaget innan man blir tillfrågad vill säga) När frun kommer för att visa fynden och man bara säger: Den är fin. Köp den! Och sen återgår till spelandet. För att sen ta hennes hand när hon är klar och vandra vidare till nästa destination. DET är kärlek ♥

Who?

publicerat i Allmänt;
Jag och maken gick på stan hand i hand. En tjej kommer gåendes förbi och och säger hurtigt: Hej!! Jag och Mattias svarar lika hurtigt: Hej Hej! För att i nästa sekund titta på varandra och säga: Vem var det där??

Haha!

Läser du min blogg och känner dig träffad, bekänn! ;)

Dag två

publicerat i Allmänt;
Andra dagen i förskoleklassen avklarad. Jag fick inte stanna kvar för Engla-Li och det hade gått jättebra. Dom hade varit till matsalen och ätit. Hon hade tagit TVÅ portioner med fisk och potatis ;) Sen hade dom varit ute och lekt i regnet. Det var en glad tjej jag fick hem iallafall.

Det går även bra för Maja på dagis.


mamma             pappa                     engla-li             nchcdeurersydrxrztrethst5sy55

Gästbloggning av Maja där.Om denna klänning sa Engla-Li: "super magnifique"
(och fråga mig inte var hon lärt sig det ordet, haha)

Idag

publicerat i Allmänt;Första besöket i förskolan tillsammans med stortjejen.
Både jag och M. var med. Engla-Li var inte nämnvärt pirrig och när fröken frågade om hon haft fjärilar i magen skrattade hon och sa: Neee-eeej!!
(jag hade nog mer fjärilar än henne...)

Hon har fått sin egen hylla, korg och väskkrok. Eftersom skolan inte dragit igång än var det mycket lek bland barnen som var där, och några kom och kikade nyfiket. Bästisen Olivia var också på plats och tjejerna tog snabbt varandra i handen och sprang iväg till pysselrummet där dom testade limpistolen. Resultatet: Ett trollspö med fjädrar, pärlor och paljetter.

Vi föräldrar (jag, M. och O´s mamma) fick gå i personalrummet och sitta en stund medan tjejerna lekte. Blev ingen lång dag, bara mest in och kika och bekanta sig. Imorgon ska hon vara där längre, från 9-13. Då ska hon få gå med till matsalen och äta. När vi åkte hem sa hon direkt att imorgon ska hon vara där SJÄLV! Så med andra ord vet jag var jag kommer vara, och det är inte i skolan :D

Känns iallafall jättebra från min sida. Lärarna verkar mysiga och bra med barnen. Lokalerna ser inte ut som när man själv var liten. Då hade man ett klassrum och där spenderade man den mesta av tiden.

Här fanns ett klassrum
, där dom kommer ha en egen plats (6 åringarna kommer dock inte vara där lika ofta som de äldre barnen) sen fanns det ett litet kök, allrum med soffor, ett "legorum", ett större rum med leksaker och spel i rader och ett pysselrum. Kan gissa mig till att det kommer vara våran tjejs absoluta favoritrum ;)
Nu var avdelningarna "avstängda" så att alla nya barn får bekanta sig med sin avdelning, men tydligen brukar dörrarna stå öppna och barnen brukar kunna gå runt på avdelningarna. Safiren, Rubinen, Diamanten - ser ni temat på namnen?! Bara det är "to die for" enligt Engla.

Hon kommer som sagt gå i en åldersblandad klass, från 6 års - 3:e klassare. Runt 20 barn på Diamanten (där hon ska gå) Om jag minns rätt kommer det vara 5-6 st som är i Englas ålder och resten alltså 1:or, 2:or och 3:or.

Vi har inte fått mer upplägg om hur allt kommer se ut med scheman osv. Antar att det kommer ett föräldramöte här framöver. Vi vet när hon börjar och det är väl huvudsaken. Efter skoltiden är slut behöver barnen inte lämna lokalerna för fritids utan dom stannar kvar med samma fröknar. Toppen!!

Och just det. Gymnastik varje måndag, med start redan andra veckan. Så nu blir det att inhandla gymnastikskor och kläder.

Dagis

publicerat i Allmänt;Dygnsrytmen har vi inte lyckats få ordning på
. Maja är fortfarande vaken (hon somnade i bilen påväg hem) och imorgon är det dagisstart för henne. Vi tar en mjukstart då hon varit ledig två månader. Imorgon blir det bara två timmar så hon får gå dit och hälsa på både gamla och nya kompisar. Sen ökar vi på tiden och nästa vecka är det - Back in business, på allvar!

Engla-Li ska på inskolning på onsdag
. Förklarade att hon bara ska dit och titta sig omkring lite innan det är dags på måndag. Totalt onödigt enligt henne, hon har ju redan varit där en gång. Räcker inte det?! Kaxig tjej, men Let´s hope so... :)

Finland

publicerat i Allmänt;
Kom hem idag från en snabbvisit i Finland. Startade ganska sent på fredageftermiddag och kom fram kl 23. Trötta och möra efter den långa bilresan. Lördagen tänkte vi gå upp i ottan och hinna träffa så många som möjligt. Sega som vi var kom vi inte iväg förrens på eftermiddagen och "missade" Kållby mötet.

Åkte direkt till Nykarleby och träffade underverket nedan
. Han var så liten, mindre än både Engla och Maja var som nyfödda. Det gjorde ont i hjärtat av att man kände sådan lycka över denna lilla människa. Hur söt får man vara? Hur gott får man lukta?

Den lille hade varit vaken ganska länge och somnade "lägligt" nog precis innan vi kom så vi fick inte se mycket av hans ögon. Men att hålla en 1 veckas bebis (vaken eller ej) är som terapi för själen ♥

Jag och kusin Miryam lekte med kameran och tog massor av bilder.

Den fina filten fick han av oss, Elodie Details. Mjuk och skön och otroooligt fin!

Efter Nykarleby åkte vi in till självaste Jeppis för att besöka Lilli och Robin.
Blev en sen kväll, Maja somnade på deras soffa och Engla-Li kämpade in i det sista med att hålla sig vaken.

Tråkigt att jag inte hann träffa fler än så men nästa gång får vi vara där lite längre.

Jag har verkligen fina vänner, önskar att ni fanns närmare...


nattblogg

publicerat i Allmänt;
Klockan är över 1 och här sitter jag. Mattias och Maja har åkt till Finland. Jag jobbar och Engla-Li ville stanna hemma med mig innan vi åker dit tillsammans.

Vi har haft en underbar dag, skrattat massor. Tog en promenad in till stan och handlade lite till lilla bebisen som kom häromdagen.

Vid middagstid satt vi vid matbordet och konstaterade att vi har världens bästa familj. Engla-Li tyckte att vi har det väldigt roligt bara hon och jag men att allra, allra bäst är när vi är alla fem. Pappa, mamma, Maja, Bambam och hon själv ♥

Saknar redan dom
, mina kvällar de senaste 6-7 veckorna har sett ut ungefär såhär: Mattias har suttit i soffan, jag har tagit täcket och lagt mig med huvudet i hans famn och sagt "viiiiiill du pilla mig i håret?!", ibland har jag varvat det med fotmassage eller kli på ryggen. Det bästa är att han typ aldrig säger nej ;)

Kanske därför jag sitter uppe än. Inget pill i håret! Ska ta telefonen och lägga mig i sängen och spela lite kanske sömnen kommer.


Maja som alltid kommer i sängen på natten, lägger armen runt halsen och vill gosa.Maja-Hårfager

publicerat i Allmänt;
Imorse åkte jag och barnen till frisören. Majas första besök. Det var en pirrig liten tjej som klev in genom dörren och hoppade upp i stolen. Frisörerna jämrade sig över henne långa och tjocka hår. Klippningen tog 45 minuter sen fick hon en rosa slinga i luggen. Även Engla-Li ville ha en liten slinga, en lila.

Var i valet och kvalet om jag skulle ge mig på att klippa henne själv men jag är glad att jag inte gjorde det. Hon blev såååå fin!! Håret var inte så slitet så hon behövde inte ta mycket. Dryga 2-3 cm. Vi är rädd om längden ;)

Majas ord igår: Mamma du måste säga STOPP!En liten kille

publicerat i Allmänt;
Halv 1 inatt ringde telefonen. Min älskade kusin ringde för att berätta att vattnet gått. En lite tidig bebis, så jag och sandra packade BB väskan tillsammans via telefon. Haha. Tror ni jag hade svårt att somna efter det?!

Hon ringde för en stund sedan - dom har blivit välsignade med en liten, liten kille! Och Esther har blivit storasyster ♥
Jag hörde honom gråta sådär som bara nyfödda kan och mitt mammahjärta bara skrek: JAG VILL HA EN TILL BEBIS!!!!

Jag är så lycklig att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Ska åka till jobbet och shoppa loss till den lille, sen vill jag till Finland så fort som möjligt....

publicerat i Allmänt;
Engla-Li har avverkat sin första natt hos bästisen Olivia. Dom hade tydligen inte somnat förrens runt 24.00, när dom sov över här var dom vaken ännu kl 01.00 ... Dagens barn! Eller är det föräldrarna det är fel på?! Jag brukar säga som så - Man har bara sommarlov en gång om året!

Men jag erkänner att det ska bli skönt med lite rutiner sen. Just nu är allt upp och ner. Både mat och sovtider.

Jag har haft en dejt med en gammal vän. En sån vän som det kan gå månader sen man pratade sist, ett år sen vi sist sågs. Men när man väl ses igen är det som om man aldrig varit ifrån varandra. Så ska man hinna berätta allt man varit med om de senaste halvåret på någon timme, omöjligt. Vi bestämde oss för att ses denna vecka innan hon åker ner till Karlstad igen.

Igår gjorde jag och Engla-Li stan
. Enbart shopping för lilla loppan. Ny skolväska (Paul Frank väskan dög absolut inte. Jag har försökt övertyga henne om den är störtcool medans hon hållit stenhårt på att apan har ful mun. När jag sen visade väskan för Olivia och sa: Visst är den COOL??! Och hon nästan la sig på golvet och gapflabbade "vilken fuuuuul muuuuun" och Engla-Li blängde på mig) insåg jag att jag inte kan göra detta mot mitt barn. Hon får en ny väska! PRONTO)

Jag är typ ingen cool mamma alls. Inte för en 5 åring iallafall.

Sen fick hon välja lite pennor, pennfodral och ett par inneskor. Nu är hon redo för skolan!

Jag är glatt överraskad att hon valde en Puma väska istället för en Hello Kitty eller prinsessväska. Bra där Engla-Bengla ;)

Helgen

publicerat i Allmänt;
Har precis vaknat efter att ha sovit i ca 4 timmar. När jag väl somnat under dagen har jag galet svårt att komma till liv igen. Jag är trött, yr och tror att jag försovit mig till jobbet.

Tänkte försöka blogga om helgen. Som var helt underbar! Vi åkte nämligen och tältade från lördag till söndag. Det började som ett skämt men slutade alltså i allvar. Tältning är klart underskattat och maken pratar redan om nästa gång. Barnen tyckte även dom att det var jättekul och Engla-Li träffade en norsk flicka som hon blev kompis med. Att dom inte riktigt förstod varandra alla gånger spelade mindre roll.

Vi grillade massor, och när natten kom kröp vi ner i sovsäckarna. Jag låg och läste en stund medan Mattias och Engla-Li spelade på Nintendot (Maja slocknade före oss andra). Sen låg jag bara och lyssnade på havet utanför tills jag somnade. Vaknade sen av att E och M skrattade hysteriskt. Dom låg nästan dubbelvikt i tältet båda två. Det blåste hårda vindar där ute och E. behövde tydligen kissa. Dom båda frös så mycket att dom fick tics i både armar och ben. 

På morgonen var det strålande sol och jag tog mig ett morgondopp. Ni som sovit i tält vet att det finns en risk för - kondens. Speciellt om det bara finns ETT träd som skuggar tältet. Frukost vid brasan - morgonen var helt klart bäst!


.Bildregn.