Lördag

publicerat i Allmänt;

Sitter däckad i soffan. Har varit en hektisk dag på jobbet, mycket folk! Nu börjar det komma i gång ordentligt julhandeln. Det som är så otroligt roligt med det här jobbet, förutom att träffa kända och okända människor är att man aldrig är sysslolös. Jag har inte varit en dag på jobbet då jag funderat: Hmm, undrar vad jag ska hitta på nu?! Det är verkligen något att göra hela tiden. Det är så otroligt roligt och tiden går i ett naffs! Ibland när jag ska gå hem kan jag tänka att jag skulle vilja stanna en timme till för att hinna klart det jag påbörjat. Jag lovar er, den känslan har jag aldrig känt på ett jobb tidigare! :)

Nu är det (tyvärr) en tjej som kommer tillbaka efter att ha varit studieledig så det återstår att se hur mycket jobb det blir för min del efter nyår. Jag håller tummarna att det löser sig på bästa vis! Något annat kan man inte göra. Ju mer jag jobbar destomer inser jag hur lyckligt lottad jag är som fått den här chansen. Jag kan inte tänka mig att göra något annat!

Bakningen blev avklarad igår, Rocky Road och kanelbullar. Antar att jag måste baka en sats till, för kanelbullarna räcker nog inte över julen.

Granen ligger fortfarande uppe på vinden, vet inte när jag ska orka ta tag i det. Maja är väldigt pillrig av sig, så det kanske är lika bra att vänta några dagar ytterligare. Då behöver vi inte jaga julgranskulor och glitter så länge! ;)

Lucia

publicerat i Allmänt;

I tisdags var vi på barnens dagis för Lucia firande. Dom är ju för söta barnen! Maja stod intryckt mellan två barn, bara huvudet stack fram. Där stod hon med glittret som nästan rasat i ögonen och kikade. Engla-Li var så glad, sjöng och tindrade!

Som mamma svämmar hjärtat över av kärlek och stolthet!

planering

publicerat i Allmänt;
Glest med uppdateringar!

I detta nu sitter jag och spånar på vad jag ska baka idag. Blir nog kanelbullar och Rocky Road. Förra året bakade jag många olika sorters julgodisar, i år känner jag att jag inte riktigt har tid. Lussebullarna måste jag baka också, hade tänkt göra det för länge sen men det blev aldrig av. Och har man köpt två paket saffran för 80 kr så då måste man väl baka det också! :)

Jobb i helgen, ledig tisdag sen jobb onsdag. Jag har nog varit lite av en tidsoptimist och tänkt: Det är länge kvar till julen! när det plötsligt slog mig att det är några ynka dagar kvar.

Julklapparna är jag väl så gott som färdig med (till barnen) Ska köpa lite kläder ännu. Hade kunnat köpa en hel del till, för det är galet roligt, men dom kommer nog inte orka öppna paketen iallafall. Haha.

Julen firar vi här hemma med mamma och bröderna, äter gott och delar ut julklappar. Lite senare åker jag, maken och barnen till syster i Piteå där även pappa och farmor är. Pappa/Morfar blev riktigt glad att vi kommer dit en sväng!

Något annat vi har framför oss är att klä granen. Hur ska jag hinner med allt? Jag måste hinna slappa också ;)
 Förra helgen var vi på julfest på makens jobb, SSAB dagar. Det var riktigt kul, vi fick träffa självaste tomten (Maja klamrade sig fast i mig och ville inte alls prata med tomten, medans Engla försiktigt gick framåt för att se berätta vad hon önskar sig. Sen kände hon även på tomtens skägg som enligt henne var JÄTTEMJUUUUKT)
Och så fick vi rida hästsläde.  

Luleå Hockey var även på plats och på något sätt hamnade jag där med barnen för att ta deras autografer och bilder. Varken jag eller barnen är ett dugg intresserade men dom tyckte det var roligt ändå. Maja brukar ta fram bilderna och studera dom nu som då :)

Det roligaste var när en av killarna skulle ge sin bild till Maja, som vände sig bort och sa: Ge till mamma! Det var första och enda bilden hon nekade. Även hemma ger hon den till mig och säger att hon inte vill ha den. Snacka om att bli dissad. Som tur var tog han det bra och skrattade gott!

Nu ska jag fortsätta med listan, sen sätta mig i den igenfrusna bilen med två barn och åka till affären (om jag inte dumpar av Maja hos mommo)

Julklappar

publicerat i Allmänt;Idag åkte jag och kikade på julklappar till barnen
efter att M. slutade jobbet! Det finns så otroligt mycket, och jag skulle helst vilja köpa lite av varje (läs: allt) Dessutom, finns det något roligare än att gå och pilla på leksaker? Nej, jag tror inte det!

Det blev en hel del, mest till Engla. Fick verkligen smak för det här med julklappar! Återstår att se vad maken säger när han kommer hem, jag lämnade det i framsätet i bilen. Han får väl en smärre chock när han sätter sig :D Och än är jag inte klar!

Barnen är så goa, imorse gjorde Engla-Li något som Maja inte uppskattade. Då tog Maja telefonen och ringde till tomten: Hej Tomten, Engla-Li målar på bordet, hon får inga julklappar. Hej då Tomten! *klick*

Och när jag kom hem låg dom i sängen, Engla frågade om jag sagt till tomten hur snäll dom är? Ja, sa jag. Det har jag. Vad bra säger hon, då får vi kanske hundrasextio...tusenmiljoner julklappar!!!

Eh..

Dagisfoton

publicerat i Allmänt;
Igår fick vi barnens dagisfoton. Det var kl 12 på natten som M. nämde dom: Vi fick ju dagiskorten idag, såg du dom? Jag rusade ut i köket i raketfart för att kika på bilderna!

Där satt jag i köket, mitt i natten och beundrade våra sötnosar! ♥

Förra året vägrade Engla vara med på de enskilda fotorna, så detta är första dagiskortet för båda.

Som att välja mellan pest eller kolera...

publicerat i Allmänt;
Igårkväll kom febern smygandes för lilla Maja. Direkt kom tanken: Svininfluensan?!

Vi har inte vaccinerat barnen, och har väl tagit beslutet att inte göra det heller. Eller har vi överhuvudtaget tagit ett beslut?! Känns som att man står på mitten och velar mellan för och nackdelar.

Jag är av naturen en skeptisk person som gärna inte vill tillåta mediernas hysteri påverka mig (så mycket så att jag trots tankar valt att inte nämna det i bloggen, förrens nu) Som gärna inte vill låta någon spruta in otestade kemikalier i mig eller mina barn. Överhuvudtaget en person som gärna inte äter en alvedon i onödan.

Någon säger att allt snack om svininfluensan är överdrivet  medans någon annan säger: Hellre ta vaccin än influensan. Någon annan tar hellre svininfluensan än låter ett inte-nog-testat vaccin sprutas in i kroppen, ovetandes om dess konsekvenser. Någon kanske känner som jag: JAG HAR INGEN ANING men väljer att vaccinera ändå eller tvärtom.

I Sverige säger man en sak, i ett annat land en annan. En läkare säger en sak, en annan läkare säger en annan. Ens kompis säger en sak, och den andra en annan.

Bara för att jag väljer att inte vaccinera oss, betyder det att jag inte bryr om mina barn? Eller tvärtom? Finns det överhuvudtaget något rätt eller fel?

Klart som korvspad att jag inte vill mina barn ska bli sjuka, varken i svininfluensan eller någon annan influensa för den delen. Måste erkänna att jag känner mig lite som en hemsk mamma som låter mina barn ev. smittas. Samtidigt som jag inte kan förenas med tanken på att ta ett okänt vaccin som kanske inte ens är nödvändigt och påverkas av mediernas hysteri. Det är som att välja mellan pest eller kolera..

Ibland undrar jag om influensan verkligen är SÅ farlig som den påstås vara (det dör fler människor i den vanliga influensan än den här) eller handlar det mest om pengar för olika läkemedelsföretag?

Som ni ser så lutar jag helt klart mer åt ICKE vaccin, men med tanke på att de flesta vaccinerat sig eller ska vaccinera sig kanske jag faller för grupptrycket? Är det så alla andra också känner, "alla andra vaccinerar, så då gör vi det också"?

Hoppas iallafall att Maja blir fri från sin feber och att hon slipper allt vad sjukdom heter, vare sig det är svin eller "vanlig" influensa.

Pepparkaka

publicerat i Allmänt;
Förutom att jobba har vi hunnit med att baka pepparkakor hemma hos Therese, Benjamin och Signe. En aktivitet som var rolig de första fem minuterna men som sen övergick i: Mamma, kan vi inte äta upp degen istället för att baka kakor?

Slutade med att jag och Therese satt där och kavlade degen som aldrig ville ta slut samtidigt som barnen röjde inne på B´s rum.

Har även hunnit med att julpynta lite grann, har dock glömt bort att köpa kalender till barnen. Vissa föräldrar planerar 24 små, som stora, paket (dubbelt upp för fler barn) som dom sen ömsint slår in för att förgylla barnets kommande morgnar fram till julafton medans andra mammor inte ens ger sina barn en sketen chokladkalender... Skärpning!