Att uppskatta...

publicerat i Allmänt;
Oj här var det glest med uppdatering! Mela har äntrat verkligheten med allt vad den innebär. Jobbat fem dagar i ett sträck (ja det är mycket för en oerfaren hemmafru, haha) men imorgon är jag ledig. Oj så mycket mer man uppskattar att vara hemma när man fått känna på arbetslivet igen! Uppskattar att jag får känna på hur det känns, uppskattar tiden med barnen på ett helt annat sätt, uppskattar att få lämna hemmet för en stund!

Imorgon får Engla välja om hon ska gå på dagis eller vara hemma. Hade planerat att baka blåbärsmuffins imorgon men under kvällens lopp ville Engla ha lugg som kompisen Olivia. Jag var inte sen på att haka på, har varit sugen på att klippa lugg på henne ett bra tag! Och det blev riktigt lyckat, sötnosen min!

Ni anar inte hur hon strålade när hon speglade sig, snurrade runt och log från öra till öra! Helnöjd över att ha lugg. Hon sa att hon ska till dagis imorgon och visa upp den. Haha. Återstår att se om det blir muffins eller ej :)...

publicerat i Allmänt;
Har inte blivit någon uppdatering på någon dag. Går fortfarande bra för Maja på dagis, hon har bara svårt att acceptera sovandet!

Det har blivit väldigt stort för henne. Det enda hon pratade om i morse (och igår) var att hon inte ska sova på dagis. Inte sova dagis, inte sova madrassen! Martin sova dagis, Maja inte sova dagis! Hon är väldigt engagerad i att de andra barnen ska sova berättade fröken och att hon påpekar gång på gång att Engla-Li inte sover.  

I tisdags var första sovvilan för henne, det gick inte alls. I onsdags somnade hon i vagnen. Igår somnade hon på madrassen med dom andra barnen och idag somnade hon tydligen i vagnen (var M. som hämtade)

Fröknarna säger att hon är så medveten. När hon märker att hon håller på somna blir hon jättearg! Förstår ni inte? Hon kan ju missa något roligt ;)
Annars går det bra, bara sovandet som hon inte vill acceptera. Men det har hon protesterat med även hemma, vägrar sova. Så jag är säker på att det är en övergående period, alltså inget som beror på dagis. Hon vill helt enkelt bara inte sova (även om hon behöver det)

Nåväl, imorgon är det helg så då ska dom vara hemma. Har blivit mycket dagis dom senaste dagarna, mycket intryck att ta in för den lilla. Idag var det första "riktiga" dagen, annorlunda känsla att vinka av barnen och traska till jobbet :)
 
Snart blir det sova för mig, jag har nämligen inte helg imorgon :)


Dag #4

publicerat i Allmänt;

Efter ett litet avbrott i inskolningen var det dags för fjärde dagen på dagis idag

, vilket också innebar lämning! Var där tio minuter innan jag kramade och pussade hejdå. Det gick som en dans och flickorna gick direkt iväg med fröken för att gunga! Kändes megahärligt i hjärtat att Maja inte grät ♥

Efter 2 ½ timme gick jag för att hämta dom. Då hade dom lekt och precis ätit lunch, Maja älskade makaronerna men ratade köttbullarna. Haha. Fröken sa att det gått jättebra men att när dom var ute och hon (fröken) gick iväg hade Maja blivit lite ängslig och gråtit en skvätt efter mamma. Hon blev dock snabbt glad igen när hon fick komma in och leka!

Hon strålar som en sol och vill gå till dagis igen säger hon, så några men har hon ännu inte fått ;)

För mig känns det superduper att det går såhär bra (peppar, peppar) för på fredag jobbar jag 9-17 så det blir första riktiga dagisdagen!

Bröllop

publicerat i Allmänt;
Var en jätteroligt och fint bröllop när moster Camilla äntligen fick sin Patrik ♥

Fick skratta mycket av tokiga lekar och förundras över vilka sångröster och musikaliska talanger vi har i familjen. Kan inte höra mig mätt på dom, dessutom är dom söta som socker allihop.Hemma igen...

publicerat i Allmänt;
Nu är vi hemkommen från Finland. Jag har fått se lilla grynet som var höjdpunkten på resan och hon var sötare än sötast! Tyvärr ingen bild att dela med mig av, ni får bara lita på mitt ord. Sen har jag och Engla hunnit med att plocka blåbär, där fanns det massor kvar. Synd bara att jag inte hade en bärplockare, eller tur var kanske det eftersom man måste rensa bären också! Tror jag fick ihop 2-3 liter iallafall.

Har inte hunnit med så mycket annat, bebis, bröllop och plocka bär! Summasumarum av resan med andra ord.


Blåbär fanns det gott om...

Dag #3

publicerat i Allmänt;
Tredje dagen på dagis. Kom dit i vanlig ordning kl 9 och då är barnen ute! Det gick bra ända från början och vi fick gå in en halvtimme senare. Jag stod och kikade på henne (dom båda) en stund och kunde inte annat än le, hur kommer det sig att jag fått två så fina barn?! Maja strosade omkring med en hink och pensel i handen och kikade på de större barnen som sprang omkring (hon går på ett dagis där barnen är 1-6 år, alltså blandade åldrar) Och när Engla kom och tog henne i handen och dom sprang iväg tillsammans kan man inte bli annat än varm i hjärtat ♥

Fick lite långtråkigt i personalrummet men vi kände att vi inte ville lämna henne helt på egen hand än, dessutom hade vi inget annat för oss heller. Så nästan två timmar satt vi där och tröck (jag drack till och med kaffe, och jag som aldrig dricker kaffe) Sen var det dax för lunch där vi fick vara med och äta. Även det gick bra! Populärt med äpple och banan till efterrätt!

Nu ligger en trött tjej och sover tillsammans med pappa! Imorgon blir det inget dagis, för vi åker till Finland. Blev beslutat att vi åker hela familjen med mommo. På måndag fortsätter inskolningen och då blir det på samma sätt som idag, men då tror jag att vi åker hem istället för att sitta på dagis.


En visit till blåbärsskogen...

publicerat i Allmänt;
Har länge pratat och tänkt besöka blåbärsskogen. Plocka lite bär att frysa ner, baka lite gott under vintern eller kanske till och med koka saft! Glad i hågen cyklade jag och Therese med barnen till Hertsöträsk för att uppfylla mina drömmar. Dessvärre var det dåligt med blåbär, barnen gick länge inne i skogen och så ropade vi och frågade om dom hittat några bär? Jaa, två stycken fick vi till svar! Haha.

Nåväl, Engla och Benjamin stornjöt (Maja var ganska trött och tyckte sisådär, hon ville hem) och sist och slutligen började vi hitta lite grann, men något bak blev det inte för barnen åt upp allt på vägen hem!

En lyckad eftermiddag trots allt!Sötungarna Maja och Signe ♥

Dag #2

publicerat i Allmänt;
Dag 2 gick lika bra som dag 1.

Kom dit kl 9 och fick börja med att vara inne. Maja var lite mer tillbaka dragen än igår, men hon gick ändå runt och kikade. Åkte lite rutchkana med Engla och nya lillkillen Martin. Därefter traskade hon vidare till legot och plockade med det en stund. Sprang sen ut för att kika så att pappa var kvar, och det var han förstås. Då kunde hon gå vidare till pysselrummet. Där ritade hon en fin teckning som fröken sparade!

Sen ville hon gå ut, och så blev det! Hon är mycket mer fri och tryggare ute, hon bryr sig inte om att kolla efter oss där utan traskar omkring med fröken. Dom tyckte det gick så bra att dom bad oss gå in och fika en stund. Maja hade det riktigt roligt där ute, plaskade med vatten i regnet! Det gick så bra att vi beslutade för att sitta i fikarummet tills det var dax att gå hem, ungefär 30-40 minuter.

Under tiden gick dom in, Maja hade då tvekat lite och frågat efter mamma men dom lyckades få henne på andra tankar så hon gick in utan protester!

När vi kom för att hämta henne var hon, Engla och Antonia i full gång med att plocka med "knoppar". Hej mamma sa hon när hon såg mig, glad som en solstråle ♥

Tror hon känner en stor trygghet i storasyster!Dag #1

publicerat i Allmänt;Då var första dagen avklarad och det gick finfint!

Vi var ute (superkallt, vad har hänt?!) idag och Maja lekte och utforskade gården som hon så länge varit nyfiken på vid hämtning och lämning av storasyster. Sammanlagt var hon vid oss, som satt på en bänk en bit ifrån, max 5 minuter på timmen vi var där. Hon klättrade i trapporna tillsammans med fröken, gungade, cyklade, lekte i sanden, åkte rutschkana. Fröken fick lyfta henne och hjälpa henne med stövlarna som ramlade av titt som tätt!

Imorgon ska vi öka på tiden och vara där 2 timmar om det går lika bra som idag. Då blir det att inspektera inomhus!

När man frågar henne om det är roligt på dagis säger hon: Jaa-a! ;)

Maja Trotsig

publicerat i Allmänt;
Tror bestämt att Maja börjat komma in i någon slags utvecklingsfas/trots. Hon har blivit extremt beroende av närhet (vilket kanske inte är super great med tanke på inskolningen) Hon ska vara i famnen och hon ska helst sova med oss. Hon vaknar mycket på nätterna, drömmer - Äta brööööd, inte sooova! kan hon ropa kl 3 på natten!

Hon har börjat tjorva vid läggningen, både dagtid och till kvällen. Hon ska INTE sova! Och det låter hon oss veta, med råge. Något roligt kan ju hända som hon eventuellt skulle kunna missa?! Idag testade jag att säga att hon inte behöver sova, bara vila. Det funkade bra! (igår när hon skulle äta köttsoppa vägrade hon, då sa jag att det var godis, då åt hon upp nästan allt)

Min syster säger att man inte får lura barn... Nöden har ingen lag säger jag! ;)

Hon har börjat uttnyttja gråten för att sätta Engla i skiten. Att vi ska tro att E. slår henne sönder och samman fast hon egentligen bara skulle ge henne en puss eller kram (oftast uttnyttjar hon dock rösten rätt)

Imorse ville hon ha en smörgås. Frågade om hon vill ha kaviar på, och det ville hon. Ropar samma fråga till Engla som befinner sig i ett annat rum, och ja, kaviar vill hon ha. När hon kommer till bordet vrålar hon: Men varför har du satt sån här??? Jag vill inte ha!!! (snark)
Maja sneglar på Engla, sneglar på smörgåsen, sneglar på Engla och på smörgåsen. Sen börjar hon tjuta: Inte haaaa!

Ja ni förstår kanske vart jag vill komma... ;)

Imorgon - Dagen D som i Dagis!

publicerat i Allmänt;
Imorgon är det alltså dax för Majas dagisstart
! Och vet ni vad, jag är inte det minsta orolig (hoppas det håller i sig). Underligt med tanke på hur jag grubblat på detta i flera månaders tid. Jag är inställd på att det inte kommer gå som en dans, men jag tror att när hon väl är inskolad kommer hon trivas som fisken i vattnet (man kan alltid hoppas)

Dessvärre har jag ingen aning om vilket tid vi ska komma dit (vi, jag eller M..kan man gå båda?) men jag får ringa dom tidigt imorgon, kan tänka mig att det är runt 9-10 tiden.

Spännande, Spännande!

Begravningen

publicerat i Allmänt;Igår var det som sagt begravning
. Det var så vackert, glädje och sorg i en saling blandning!

Engla var med både i kyrkan och på jordfästningen. Funderade inte destomer på det utan kände att om hon vill komma med så får hon göra det. Jag resonerar som så att döden - är en del av livet! Det är ingenting fult eller farligt. Berättade innan att många, inklusive jag själv kommer gråta men att det inte är farligt. Att vi saknar gammelmoffa men att han har det bra nu.

Hon hade inga problem med det utan sa - Då när man kommer ut från kyrkan är det bara att torka tårarna och gå och äta mat!

Barn är så enkla och bekymmerlösa i många sammanhang. Det som dock slog priset var när min kusin Natanael (som är lika gammal som Engla) sa när kistan precis sänkts ner i jorden: Ska vi lägg mommo i håli å??
Då är det svårt att hålla sig för skratt, även vid såna här tillfällen :)

Till minnesstunden fick Maja komma med och M. åkte tillbaka till jobbet (han jobbar bara denna helg sen är han ledig två veckor till) Våra två små är ganska bra på att trigga upp varandra + att N. var med så det blev en hel del spring. Tur att det fanns högtalare i lekrummet så att jag också fick höra det som blev sagt..eller en del av det iallafall. Ibland blev ljudnivån lite väl hög!

I det stora hela skötte dom sig bra men visst hände det insidenter som att Maja sprang in där alla satt, knäpptysta och lyssnade på vad som sades, rev sönder något blad i psalmboken och sjöng: Ja må du leva (högt) innan jag hann komma och ta henne därifrån.

Till kvällen åkte vi till Sävast där vi samlades, mostrar och morbröder, kusiner och respektive. Kan säga så mycket som att det var fullt hus. Riktigt roligt att se alla, det är inte ofta det händer.

Som sagt, en dag av glädje och sorg!

Stros på stan...

publicerat i Allmänt;
Jag och Engla kom nyligen hem från stan. Har varit på jakt efter ett par skor att ha till bröllopet nästa helg, hittade jag några? Nej. Hittade jag annat? Ja. Massor! Skitsnygga höstskor to die for. Kläder, kläder i massor. Kläder till barnen, kläder till mig själv. Höstnytt här och höstnytt där! Det var bara att gå rakt fram och försöka att undvika att kika åt sidorna. För någon shopping finns inte på kartan just nu. Och att sätta sig i såna här situationer är ju som att sätta sprit framför näsan på en alkis...Riktigt dumt!

Skor blev det alltså inte och jag har ingen aning om hur det ska lösa sig. Men det gör det säkert! Sen var det presenter till nykomlingen som stod högst på listan. Besökte massa affärer innan jag till sist kunde bestämma mig, för sådan är ju jag. Nu räknar jag dagarna tills vi åker ner och får snusa bebis! ♥

Jag är kanske "lite efter" nu, men en affär som jag aldrig tidigare varit in i är Asko Möbelhus där dom har barnkläder. Shit pommesfrit. Rena döden för plånboken för en shoppingtokig mamma! Lär ju gå dit, inte en, inte två utan hundra gånger till. Trevlig personal också! *tummen upp*

Nu middag, sen jobba!Väntan är över...

publicerat i Allmänt;
..och en liten tjej har äntrat världen!

Gläds med er Sandra och Robbi

Mycket som händer här i släkten. Både roliga och tråkiga saker.
 
Liten har kommit till världen.
• Lördag - begravning av älskade moffa.

• Nästa lördag bröllop för moster!

Jag och Engla kommer åka ensam till Finland om en vecka, då ska vi träffa underverket och gå på bröllop! Blir en snabbvisit så Maja och M. stannar hemma.

Väntar och längtar...

publicerat i Allmänt;
Sitter som på nålar med mobilen intill, väntar på besked om att ett nytt litet liv ska födas till världen och att jag ska få bli "moster" igen ♥

Känner att jag är lite tafatt, kan inte tänka klart, är nervös, nostalgisk och sentimental. Har suttit och läsa igenom dagarna då Maja kom till världen. Jag ångrar inte en sekund att jag printat ner den tiden, att jag kan uppleva det om och om igen. Minnas! Tänka tillbaka! Den här bloggen är för mig mer värt än guld.

Det är så ofantligt stort när ett barn kommer till världen, ens liv blir aldrig mer detsamma! Hur jobbigt det än kan kännas ibland, hur mycket ens barn kan gå en på nerverna så älskar man dom så fruktansvärt mycket och det är det absolut största man kan gå igenom. Det tror jag dom flesta håller med om!

Ja ni märker, jag är fruktansvärt sentimental i detta nu. Vill bara att älskade S ska höra av sig att den lilla har anlänt, så älskad och efterlängtad av så många ♥

Me&I

publicerat i Inredning och shopping;
Var som sagt på  Me&I party idag. Det var riktigt trevligt, och gott att äta fick man också ;)

Engla och Maja fick varsin tunika. Första köpet från Me&I faktiskt, återstår att se hur deras kvalité är då jag hört både bra och dåligt om dom.


 
Muffinsar valde Engla och Maja fick den med stadsmotiv!
(bild från www.meandi.se)

Onsdag morgon

publicerat i Allmänt;

Istället för sol öser regnet ner,
men jag tycker det är mysigt. Hoppas bara att vi får njuta lite mer av solen innan vintern är här...

Barnen sitter här i soffan och tittar på Bompis, M ligger fortfarande och sover (han har semester om jag inte redan skrivit det) Jag och Engla ska till Bälinge om 2 timmar, blir att kika på Me&I kläder. Ska bli skoj!

Något annat har jag inte att komma med denna morgon, så Ciao!


Nedräkning
- 5 dagar kvar till inskolning!

Mys...

publicerat i Allmänt;


Medans Engla är hos kompis, och M. är på stranden passar jag och Maja på att sitta och titta på Pippi. Köpte den idag så den måste invigas.

Inget bloggväder...

publicerat i Allmänt;
Har inte blivit mycket bloggande dessa dagar, men ni sitter förmodligen inte framför datorskärmarna heller. Har varit riktigt hett och det har blivit mycket strandliv + jobb.

Engla är hos Philippa och hälsar på idag, för första gången faktiskt. Känns som att hon blivit så stor när hon är iväg ensam och hälsar på kompisar. Ringde dit och det gick jättebra. Tror M. går och hämtar hem henne på en timme. Vi passade på att åka och handla när vi var en mindre. Även om Engla inte är något problem i affärer, värre är det med lill Maja, kan det vara skönt ändå!

Nu är kylskåpet påfyllt, blir snart till att fixa mat. Blir jobb ikväll, bara fyra timmar men det är alltid något.

Vi (eller barnen) tog ett kvällsdopp innan läggdax... Dom är definitivt inga badkrukor!

Storsand

publicerat i Allmänt;Idag har vi spenderat större delen av dagen på storsand
. Härligt väder! Jag som tyckte att sommaren börjat försvinna får nog ta tillbaka det. Hoppas på sol imorgon också, då blir det Arons innan jobbet.

Har inte mycket att komma med från dagen förutom några bilder. Barnen pillar på kameran titt som tätt så man vet aldrig vilken inställning den är på, såg att bildkvalitén är riktigt dålig. Grr, barns små händer!!


...

publicerat i Allmänt;
Dagen har vi spenderat tillsammans med Engla-Lis dagiskompis och hennes mamma. Dom kom hit på lunch sen åkte vi och badade på Aronsbadet!

Sen var det jobb för min del, blir överröst med jobb (både mamma och A-G ringer) men jag antar att det bara är att tacka och ta emot så länge det varar. Imorgon är jag iallafall ledig hela dagen, då ska vi åka till beachen och softa!

Igår när jag kom hem på kvällen möttes jag av bulldoft, min älskade hade bakat kanelbullar. Ibland undrar man om han är sann?


Idag

publicerat i Allmänt;


Idag fick jag fyra timmars jobb
, snacka om långsam start! ;) Känns faktiskt bra att komma ut och jobba lite. Har inte hunnit börja sakna barnen alls, men jag känner att man uppskattar tiden med dom på ett helt annat sätt trots att man bara varit borta några timmar. Det är underbart att se dom igen!

Medans jag var på jobb var M. och barnen på storsand och hade det trevligt! Men som M. sa har jag hunnit njuta av det.

När jag slutade kom dom och hämtade mig sen åkte vi till JV och hämtade hamburgare. Jag har plockat, hängt tvätt, vikt tvätt, diskat och vips är klockan Bolibompa time. Jag kan ana hur de som jobbar 100 % har det och jag kan tänka mig att timmarna inte riktigt vill räcka till?!

Måste försöka få till rutinerna igen, nu är det lite si och så med det. Ena kvällen somnar dom kl 19 och andra kl 22. Snart börjar dagis igen och då är det slut på detta livsmönstret. Maja sover dessutom som en kratta igen. Vaknar vid 3-4 och kräver att man ska "sia" ryggen (klia alltså) Gör man inte det gallskriker hon och vrålar: Mamma klia ryggen NUUU! Hon ska ligga på en. Hon sparkar. Gråter. Gnölar. Det är varmt och svettigt. Mor och far har ingen aning om vad som försegår! Tänder, nattskräck, allmänt ängslig, stort behov av närhet. Vem vet?! Det enda man kan hoppas på är att det vänder!

...Solen skiner och himlen är blå, vad det är skönt att leva då...

Barnkalaset

publicerat i Allmänt;Barnkalas!


Igår var det tänkt att jag skulle jobba heldag, dessvärre blev det inte så. Så kan det gå! Men jag grät inte för det, var nämligen Lulekalaset och aktiviteter för barnen i stadsparken. Agility (stavas?!) och kaninhoppning, tårta och allsång. Det var clowner, ansiktsmålning och såpbubblor. Engla som varit rädd för ansiktsmålning, pga Moa, haha. Moa sa att hon är rädd då är jag också det sa tösa, ville plötsliga ha en då hon såg en dagiskompis bli målad. Tyvärr var klockan då alldeles för mycket så det hans inte med.

Men nästa gång kanske...