Ny dag igen

publicerat i Allmänt;
Tiden bara rusar iväg, nu har en till dag gått. Imorgon är det redan söndag, sen måndag igen. Veckorna verkligen RUSAR fram!! Tredje helgen jag jobbar nu, men det går faktikst bra. Men man är rätt trött på morgonen dock, och helst av allt vill man bara ligga kvar i sängen och mysa med familjen. Dom ligger alltid och sover när jag åker, brukar gå in och kika på dom båda två där dom ligger och sussar. Så känner man ett lyckorus, tänk att man är så lyckligt lottad med världens finaste familj! ♥

Nu har vi fått en växasäng åt Engla-Li. Fick den helt gratis av Mattias chef, hur snällt är inte det?! En jättefin, vit säng från IKEA. Helt i min smak. Måste dock köpa en ny madrass som passar till, tar det när vi åker till Finland om ca 2 veckor. Engla-Li var först väldigt tveksam till den nya sängen, mormor försökte locka henne att gå upp i sängen men icket. (hon betedde sig som att den skulle bita henne när som helst) Till sist gick jag och la mig där själv med en hög med böcker. DÅ gick det an och hon kröp upp brevid mig.
Trodde vi skulle få en hel del problem med nattningen men så blev det inte. Hon gnöla lite först när vi la henne och gick ut, och efter en stund kom hon upp. La då henne i sängen igen och efter det somnade hon, på 5-10 min. Helt otroligt att det gick så lätt.

Ikväll läste vi två sagor, när jag släckte lampan hoppade hon upp och skrattade. Tänkte att den här kvällen blir inte lika lätt som igår. Så fel jag hade. När jag stängde dörren och tittade in igen efter 10 min sov hon så skönt med älsklings snutten under armen, ena nappen i munnen och den andra nappen i handen :)

Hon känns så stor nu. Min lilla bebis har ingen spjälsäng mera... Hon är så stor att hon kan sova i en RIKTIG säng! Ännu ett stort steg i utveckligen ;)

Med graviditeten går det bra. Just nu iallafall. Tidigare i veckan hade jag fruktansvärt ont i ryggen + magen. Jag som verkligen hatar att ta värkmedicin fick ge med mig och ta det, annars hade jag inte stått ut. Blev smått oroad då det höll i sig i två dagar men nu verkar det som att det gett med sig.
Kanske förvärkar, eller bara växtvärk? Svårt att veta. Med Engla-Li hade jag inte en endaste känning vad jag kommer ihåg iallafall. Men kroppen kanske känner igen vad som är på G (nu igen) Är ju trots allt inte såå länge sen jag var gravid sist. Mycket sammandragningar har jag också, om jag jämför med förra gången då jag hade i princip noll fram tills det var dags. Nu får jag det titt som tätt, men ont tar dom inte. Magen blir bara hård som sten.

Har lite myskväll här hemma hos oss nu. Jag sitter här och älsklingen framför Tvn. Båda har varsin skål med chips och popcorn. Skita mysigt va?! Men nu ska jag gå dit, för jag har blivit lovad en 1 TIMMES MASSAGE! Och det bästa av allt, han orkar massera en timme :D

Ps. Igår fick han en 1 timmes massage av mig ... Man ska vårda kärleken!Grattis Vickis på din födelsedag också! ;)

Torsdag

publicerat i Allmänt;
Dags för lite uppdatering igen kanske. Har egentligen ingen motivation men i brist på annat kanske jag orkar skriva en rad eller två. Känner mig iallafall sprickfärdig. Käkade lite godis, jo lite, men ändå känns det som att jag ska explodera! Byxorna känns alldeles för taighta just nu...

Idag spenderade vi några timmar på stan tillsammans med en "fl-Polare" Linda och hennes gosse Neo. Riktigt trevligt. Var väldigt sugen på att shoppa ett som annat men behärskade mig, blev endast lite underkläder och en helt underbar klänning/tunika till tösen. Kommer inte köpa ett endaste klädesplagg till förren höstkläderna kommer ut. LÄNGTAR!

Var på stan med Englas mormor i måndags, då fick bebisen sina första klädesplagg av mormor. Ja de första klädesplaggen någonsin. Bebisens mamma och pappa har inte köpt något alls än o_OHelt underbara!

Jösses, det här funkar inte längre! Jag måste lägga mig ner..eller nåt.

Liten uppdatering

publicerat i Allmänt;
Nu är vi äntligen hemma igen. Fast det var ju några dagar sen vi kom hem, men motivationen att skriva blogg har inte varit på topp. Hade det jättebra där borta, men.. Borta bra men hemma bäst! Skönt att kunna springa näck när/om man känner för det, gräva i kylskåpet i tid och otid och bäst av allt. Sova i sin egna säng!

Har inte gjort så mycket under semestern, ja det var semester för mig också. Fick massvis med egentid att ränna på stan och umgås med kompisar till sent på kvällen utan barn. Mycket uppskattat! Har dessutom hittat mig en ny hobby tack vare min vän Ann. Hon inspirerade mig att börja STICKA! Jag som inte stickat sen 9:an (ett par lovikkavantar) tänkte att jag tagit mig vatten över huvudet när jag satt mig ner och skulle försöka mig på att göra de första maskorna. Tror inte jag var den enda som trodde jag tagit vatten över huvudet btw...
Ingen dans på rosor så att säga, men 4 dgr senare ( och 3 uppräffsningar eller vad man kallar det i stickarnas värld) hade jag klart bakstycket på tröjan + hälften klart på framstycket. Supersnyggt och jag insåg direkt att det är inte mycket jag inte kan! ;)
Har tyvärr inte hunnit sticka sen vi kom hem, men ikväll måste jag verkligen ta tag i det, innan jag glömmer bort hur man gör!!! När jag är klar ska det alltså blivit en tröja och ett par byxor till vår efterlängtade smula. Har 15 veckor på mig!

På tal om det, veckorna, så har jag nu kommit till den 25:e graviditets veckan! Mår som en "prinsessa". Inte en endaste krämpa så långt ögat kan nå, jag har till och med börjat njuta av att vara gravid. Känner mig välmående och lycklig. (förutom att dom där extra kilorna ger mig ångest, men det måste jag försöka att inte tänka på)
Tanken på att vi om några månader kommer vara 4 personer i den här familjen kännas overkligt, spännande och nervöst. En till liten bebis liksom, när ska jag få min skönhetssömn?! :D
Nej, det ska bli underbart. Längtar enormt mycket. Förstå, en till bebis. 

  Du har gått 168 fulla dagar av 281
  Du är i vecka 25  
  Du är i 6:e kalendermånaden
  Du är i 7:e graviditetsmånaden 
  Du är i trimester två
  Du har 113 dagar kvar till förlossning

Vecka 25     17 jul - 23 jul 2007

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Om man misstänker för tidig födsel kan mamman få cortisonbehandling för att påskynda lungutvecklingen. När barnet är fött måste det sedan behandlas på neonatalavdelning tills lungorna är färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade.
Engla-Li har utvecklats mycket i talet den senaste tiden. Hon lär sig nya ord varje dag och härmar en ofta. Dock inte så många tvåordsmeningar. Det blir mycket Hejdåå gulle, Hejdåå Mamma, Hejdåå Pappa, Hejdåå Nutte, Hejdåå gubbe :D Mycket MAMMA, KOM! också. Det låter så gulligt så man måste ju bara komma springade då ;)
Så har hon lärt sig några färger också. Blå, grön, gul och rosa än så länge. Men det faller snabbt i glömska har jag märkt. Sen går hon ofta och plockar upp en sak i varje hand och säger Ett, tå, Ett, tå *sötfrö*
Roligt när man börjar förstå varandra. Fammen säger hon när hon vill upp i famnen, Tb när hon vill se TV :D

När vi var i Finland kom hon på hur man tar sig upp ur spjälsängen, skönt att hon inte kommit på det tidigare men nu är det mycket spring när man ska få henne att sova. Igår när vi var och handlade bestämde vi oss för att köpa en bok, Gonatt Alfons, för att se om hon kommer mer till ro till natten. Till min förvånan låg flickan snällt i sängen och lyssnade klart hela sagan. Verkar som att det är dags för gonattsagor hos oss, äntligen ;)
När sagan var slut la jag henne i sängen och gick ut. Hon kom inte upp en endaste gång, sweet. MEN när vi gick och la oss (3 timmar efter henne) låg flickstackarn och sov i fotändan på vår säng med benen i hennes säng fast mellan spjälorna. Stackarn, hur länge hade hon legat sådär?!
Måste verkligen köpa en ny säng åt henne nu, vilket var tänkt innan hon började klättra ur sin också med tanke på att bebisen behöver hennes säng. Får trolla fram pengar med knäna och åka till IKEA.  


image225
                                            Jag och Engla-Li pratar om bebisen i magen!


Tror bestämt att jag ska ta fram stickningen och få en början med det igen medans lillan sover. Under tiden jag stickar ska jag även äta lite chokladbollar... Jag vet, jag är ett hopplöst fall.